Riskutbildning

Riskutbildning 1

Riskettan är en obligatorisk teoretisk kurs som handlar om alkohol, droger, trötthet samt riskfyllda beteenden. Utbildningen är 3 timmar lång.

Bokning görs via receptionen eller telefon 040-6160576 under kontorstid, se Öppettider.

Vid anmälan behövs:

  • Fullständigt namn
  • Personnummer
  • Telefonnummer

Betalning av kursen sker på trafikskolan i förskott senast torsdagen innan kurstillfället.
Vi tar emot kort och kontanter. Riskettan ingår även i några av våra körpaket, om du är osäker på om riskettan igår i ditt paket, så fråga i receptionen.
Kostnaden för kursen är 500 kronor.

Information:

Du behöver inte vara inskriven på vår trafikskola för att genomgå kursen. Språket kursen hålls på är svenska. Behövs det så får du lov att ha med dig tolk. När ni genomgått kursen registrerar vi ert godkännande elektroniskt till transportstyrelsen. Kursen är giltig i 5 år.

Riskutbildning 2

Risktvåan, även kallad halkan, är den praktiska delen av riskmomenten och även denna obligatorisk. Syftet med halkan är att vara medveten om riskerna med körning och inbromsning på halt eller simulerat underlag.

Denna utbildning bokar vi endast till våra elever på trafikskolan, eftersom att denna bokas sent i körutbildningen - Moment 14. Detta för att man ska ha lite erfarenheter i sin körning när det gäller risker i trafiken, samt att man ska kunna manövrera bilen.

Bokning görs efter din körlärares godkännande i receptionen.
Betalning av halkan sker på trafikskolan senast 1 vecka i förskott. Skulle betalning utebli avbokas din halka 1 vecka i förväg. Halkan ingår även i några av våra körpaket. Är du osäker på om halkan igår i ditt paket, så fråga i receptionen. Vi tar emot kort och kontanter.
Kostnaden för halkan är 1900 kronor.
Avbokning av halka sker senast 1 vecka i förväg.

Är du inte elev hos oss men vill boka in halkkörning? Då hänvisar vi er till Bulltoftabanan.