Välkommen till Konserthusets trafikskola

Hos oss står kunden i centrum vilket innebär att vi alltid kommer göra vårt bästa för att du ska vara nöjd.

Som elev hos oss så kan du ta ditt körkort i din egen takt; ett intensivpaket eller en uppdelning efter den tid du har till förfogande bestämmer du själv. Om du själv inte är riktigt säker på vilken takt som passar dig så kommer läraren mer än gärna hjälpa dig med goda råd.

Vi erbjuder både automat- och manuell körutbildning.

Körkortstillstånd

För att få lov att övningsköra, privat eller på körskola, så krävs ett godkänt körkortstillstånd. Detta kan man ansöka om direkt på Transportstyrelsens hemsida eller beställa hem blanketter som kommer till folkbokföringsadressen.

Ansök om körkortstillstånd

Man ska själv fylla i en hälsodeklaration samt genomföra ett särskilt synintyg som man kan göra kostnadsfritt hos oss på Konserthusets trafikskola.

Handläggningstiden kan variera mellan 1-4 veckor, vi rekommenderar därför att skicka in samtliga uppgifter i god tid.

Ett godkänt körkortstillstånd är giltigt i fem år fr.o.m. beslutsdatum.

Inskrivning

Hos oss är det kostnadsfritt att skriva in sig. Detta gör du på körskolan i samband med betalning eller bokning.

Vid inskrivning behöver du visa upp giltig id-handling samt giltigt körkortstillstånd.

Det går även att skriva in dig via mejl eller sms, då behöver vi ditt personnummer,telefonnummer och mejladress.

Acceptera avtalsvillkor
När du skriver in dig på Konserthusets Trafikskola blir du kund och användare av våra tjänster och accepterar därmed dessa avtalsvillkor.

Bokning och avbokning

När det gäller bokning så var alltid ute i god tid för att vi ska kunna planera din körutbildning så bra som möjligt, detta innebär oftast 2 veckor framåt men under vår och sommar gärna 3 veckor fram istället. Detta är extra viktigt om du själv endast kan vissa tider på dagarna.

Bokning görs via receptionen eller till telefon 040-6160576 under kontorstid, se Öppettider.

En körlektion är 40 minuter lång, det finns även möjlighet för bokning av 80 minuters lektion, som då räknas som två lektioner.

Tider för körlektioner är:

Måndag-torsdag: 07.30-18.20
Fredag: 07.30-16.20
Lördag-söndag: Endast enligt överenskommelse med körlärare

Avbokningsregler
Vi följer Sveriges trafikskolors gemensamma regler för avbokningar, detta innebär att körlektioner skall avbokas senast 13.00 sista vardagen innan körning för att undvika debitering av körlektionen. Vid uppvisande av personligt läkarintyg undviks däremot debitering.

Villkor

Dina personuppgifter
Dina personuppgifter är de som du valt att uppge till oss och som skyddas av GDPR. All data hanteras på en säker server som hanteras av Konserthusets Trafikskola. Var noga med att informera oss om du byter adress, telefonnummer och e-post för att underlätta vår kontakt med er.

Betalning
Vi tillämpar förskottsbetalning. Vi erbjuder förskottsbetalning i form av kort, kontant, swish samt delbetalning och fakturering av körpaket via Klarna. Betalning ska alltså ske innan lektion. Du kan köpa lektioner styckevis eller köpa något av våra förmånliga paket. Om du har kört slut på ditt paket och behöver fler lektioner kan du boka dessa i förväg, du betalar för dessa senast innan du påbörjat din första lektion.  Vid betalning till Swish måste namn och personnummer lämnas som betalningsreferens för att vi ska kunna registrera din betalning. Obetalda lektioner faktureras. Gällande Riskutbildning 2 ska betalning ske minst 1 vecka före inbokat datum. Vi reserverar oss för att olika villkor kan förekomma i samband med kampanjer, prisjusteringaroch andra ändringar i våra villkor avseende betalningar.

Minderårig
Om du är under 18 år måste du enligt lag ha dina föräldrars eller annan förmyndares samtycke för att gå med på våra avtalsvillkor.

Giltighet
Alla köp och betalningar enligt ordinarie prislista är giltiga i ett år från inköpsdatum.

Återbetalning
Vid återbetalning av ett inköpt paket så räknas lektioner, Riskutbildningar samt teoripaketet till fullt pris och av summan som återstår så erhåller vi 10% i administrativ kostnad. Förbrukningsvaror återbetalas inte. Kvitto på köp måste lämnas in innan återbetalning görs.

Kunskapsprov & Körprov
Kunskapsprov och uppkörning görs antingen som privatist eller via trafikskola. Vid uppkörning via Konserthusets trafikskola så sker tidsbokning av skolan när din trafiklärare anser att du är tillräckligt förberedd för prov. Både Kunskapsprov och Körprov bokas vid samma tillfälle. Kunskapsprovet måste göras först annars får du inte köra Körprovet. Observera att tiderna styrs av Trafikverket och inte av trafikskolan. Som privatist ansvarar du själv för din tidsbokning. Trafikläraren har rätt att avboka/omboka proven om inte du uppnått dessa krav:

Du skall ha samtliga teorifaser godkända
Trafikläraren anser att du är redo för prov
Alla skulder är betalda.

Vid frågor, vänligen kontakta vår reception under kontorstid.

Kontakta oss